Kyani Malaysia – Sunset

Kyani Malaysia – Sunset

Kyani Malaysia – Sunset direka untuk mengandungi hanya unsur lipid-soluble, memaksimumkan ketersediaan nutrien bio untuk penyerapan. Matahari terbenam adalah gabungan proprietari Tocotrienols (bentuk vitamin E yang paling kuat), Omega-3 yang berasal dari Wild Alaskan Sockeye Salmon , Beta Carotene (sumber semula jadi Vitamin A), dan Vitamin penting D.

Manfaat untuk kesihatan dalam Tocotrienols, Omega-3, Beta Carotene, dan Vitamin D banyak dikaji oleh profesional perubatan dan penyelidik. Kyani Malaysia – Sunset menawarkan sokongan nutrien yang tidak ternilai kepada sistem penting badan termasuk kesihatan sel dan sokongan untuk sistem kardiovaskular dan sistem imun.

Terdiri daripada nutrien yang lipid-soluble sahaja, Sunset digunakan untuk penggunaan petang apabila aktiviti lipid badan berada di puncak mereka. Matahari terbenam memberikan badan apa yang diperlukan apabila ia memerlukannya. Oleh kerana itu, Kyani Malaysia – Sunset adalah pelengkap pemakanan yang sempurna untuk nutrien larut air yang ditawarkan oleh Kyäni Sunrise ™. Di samping itu, Kyani Malaysia – Sunset kini mempunyai Vitamin D sebanyak dua kali ganda dan termasuk Astaxanthin (antioksidan yang kuat dan lipid-soluble).

Kyani Malaysia – Sunset

9 MANFAAT MENGAMBIL KYANI MALAYSIA – SUNSET *


Menyokong Kesihatan Kardiovaskular
Menyokong Respons Keradangan Sihat
Menggalakkan Kulit dan Rambut Sihat
Membantu Mengekalkan Tahap Kolesterol Sihat
Membantu Mengekalkan Tahap Gula Darah Sihat
Menyokong Fungsi Kognitif
Menyokong membran sel
Sangat berpengaruh pada Vitamin E
Mempromosikan Respons Respon Sihat

  • Dalam individu yang sihat. Kenyataan ini tidak dinilai oleh Pentadbiran Makanan dan Dadah. Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

KANDUNGAN MAKLUMAT KYANI MALAYSIA – SUNSET


VITAMIN E
Tocotrienol Vitamin E adalah penemuan baru yang dapat memberi manfaat yang besar kepada sistem kardiovaskular termasuk membantu mengekalkan tekanan darah yang sihat. Tocotrienols juga telah terbukti menjadi penyokong kesihatan sel yang sangat berkesan termasuk perlindungan daripada pengoksidaan.

Kyani Malaysia – Sunset

Pada masa lalu, majoriti penyelidikan saintifik menumpukan pada bentuk Vitamin E yang kurang berkesan yang dipanggil alpha-tocopherols, sementara hanya satu peratus yang memberi tumpuan kepada Vitamin E. Tocotrienol yang kuat. Walau bagaimanapun peralihan yang ketara telah berlaku sejak beberapa tahun yang lalu, sebahagian besar kajian penyelidikan yang telah dikaji semula telah berpusat pada Tocotrienols. Ia menjadi semakin jelas bahawa, pada tahap molekul, Tocotrienols adalah sumber Vitamin E. yang lebih kuat dan berkesan.

Klik di sini untuk melihat apa yang dikatakan Majalah Whole Foods mengenai Tocotrienols.

Kyani Malaysia – Sunset

TOCOTRIENOLS
“Annatto bush” , tumbuhan berminyak yang tumbuh di Amerika Selatan, adalah satu-satunya sebatian semulajadi di dunia yang menawarkan Tocotrienols tulen tanpa Tocopherols . Tambahan pula, annatto Tocotrienol mempunyai kepekatan Tocotrienol tertinggi dengan 150 – 300 kali lebih sedikit Tocopherols daripada beras dan sumber sawit. Hanya Kyäni Sunset ™ mengandungi annata Tocotrienols, yang menawarkan paling banyak manfaat kesihatan .

Kyani Malaysia – Sunset

OMEGA-3S
Omega-3 adalah asid lemak penting yang diperlukan untuk kesihatan yang optimum. Molekul yang sihat ini terdapat dalam setiap sel badan, terutamanya di otak dan jantung. Kerana badan tidak menghasilkan minyak ini sendiri, ia mesti diperolehi melalui pemakanan.

Kyani Malaysia – Sunset

Didapati dari Wild Alaskan Sockeye Salmon dan ikan liar lain, Kyäni Sunset ™ mengandungi tahap EPA dan DHA dari Omega-3 yang sangat tinggi. Kajian menunjukkan bahawa Omega-3 sangat menyokong tindak balas keradangan yang sihat, mengekalkan vascularization yang betul di seluruh badan dan menyokong arteri dan kesihatan jantung.

VITAMIN A (BETA-CAROTENE)
Beta-karotena adalah sebatian organik yang terdapat banyak tumbuhan dan sayur-sayuran. Seorang ahli karotenoid, ia boleh dimetabolisme menjadi Vitamin A, menghasilkan banyak manfaat kesihatan yang menarik. Ini termasuk kesihatan jantung, perlindungan sel, dan imuniti yang tinggi. Nutrien penting ini juga bermanfaat dalam mengekalkan kesihatan optik dan fungsi otak.

Kyani Malaysia – Sunset

Beta-karotena adalah larut lipid dan berfungsi sebagai antioksidan, melindungi sel daripada kerosakan pengoksidaan. Dengan penambahan sebatian ini di Sunset, kita akan dapat lebih dari yang diperlukan dalam badan.

VITAMIN D3
Vitamin D adalah salah satu daripada beberapa vitamin yang diperlukan untuk pertumbuhan dan perkembangan yang normal. Nutrien penting ini menyumbang kepada penyerapan kalsium, yang merupakan proses penting untuk perkembangan tulang dan kekuatan. Vitamin D menggalakkan pertumbuhan selular, meningkatkan sistem imun dan membantu tindak balas keradangan yang betul. Kajian juga menunjukkan bahawa Vitamin D membantu dalam mengekalkan tekanan darah yang sihat dan mengekalkan kesihatan kardiovaskular. Satu aspek yang unik dari Vitamin D ialah ia boleh dicipta oleh badan kita dengan bantuan pendedahan cahaya matahari.

Kyani Malaysia – Sunset
Vitamin D deficiency. symptoms and diseases caused by insufficient vitamin D. Symptoms & Signs. Human silhouette with highlighted internal organs

Walau bagaimanapun, kajian menunjukkan kadar kekurangan Vitamin D yang membimbangkan di Amerika Syarikat. Oleh kerana kebanyakan orang Amerika tidak menghasilkan cukup sendiri, suplemen Vitamin D dapat memberikan sokongan dan perlindungan terhadap keperluan tubuh daripada nutrien penting ini.

SCIENCE

TOCOTRIENOLS

Tocotrienols (bixa orellana) are part of the Vitamin E family. Tocotrienols were originally discovered by Pennock and Whittle in 1964. In the early 1980s, Tocotrienols were shown to help maintain healthy cholesterol. Since then, Tocotrienols have been studied extensively in numerous clinical trials and are proven effective in supporting proper blood cholesterol levels in healthy individuals.

TOCOPHEROLS AND TOCOTRIENOLS: THE VITAMIN E FAMILY

Tocopherol (T) 
5. Alpha-T 
6. Beta-T 
7. Gamma-T 
8. Delta-T 
Tocotrienols (T3) 
1. Alpha-T3 
2. Beta-T3 
3. Gamma-T3 
4. Delta-T3

STUDIES ON TOCOTRIENOLS

Tocotrienol – Wikipedia

Graveline, Duane. Tocotrienols in Combat: Fighting the Statin Damage Crisis. Whole Foods Magazine. Oct. 2011.

Whole Foods Magazine

TOCOTRIENOLS AND HEART HEALTH

Pearce BC, Parker RA, Deason ME, Qureshi AA, Wright JJ (October 1992). “Hypocholesterolemic activity of synthetic and natural tocotrienols”. J. Med. Chem. 35 (20): 3595–606. doi:10.1021/jm00098a002. PMID 1433170.

^ Tan DT, Khor HT, Low WH, Ali A, Gapor A (April 1991). “Effect of a palm-oil-vitamin E concentrate on the serum and lipoprotein lipids in humans”. The American Journal of Clinical Nutrition 53 (4 Suppl): 1027S–1030S. PMID 2012011.

Pearce, B.C., et al., Hypocholesterolemic activity of synthetic and natural tocotrienols. Med Chem, 1992. 35(20): p. 3595-606.

Kooyenga, D.K., et al., Antioxidants modulate the course of carotid atherosclerosis: A four-year report., in Micronutrients and Health, K. Nesaretnam and L. Packer, Editors. 2001, AOCS Press: Illinois. p. 366-375.

Tan, B. and A.M. Mueller, Tocotrienols in Cardiometabolic Diseases., Tocotrienols: Vitamin E beyond Tocopherol, R. Watson and V. Preedy, Editors. 2008, AOCS/CRC Press. p. 257-273.

Naito, Y., et al., Tocotrienols reduce 25-hydroxycholesterol-induced monocyte-endothelial cell interaction by inhibiting the surface expression of adhesion molecules. Atherosclerosis, 2005. 180(1): p. 19-25.

ASTAXANTHIN

Fassett, R.G. and J.S. Coombes, Astaxanthin, oxidative stress, inflammation and cardiovascular disease. Future Cardiol, 2009. 5(4): p. 333-42. Tocotrienols and Cancer Cells

Shibata, A., et al., delta-Tocotrienol suppresses VEGF induced angiogenesis whereas alpha-tocopherol does not. J Agric Food Chem, 2009. 57(18): p. 8696-704.

Miyazawa, T., et al., Antiangiogenic and anticancer potential of unsaturated vitamin E (tocotrienol). J Nutr Biochem, 2009. 20(2): p. 79-86.

TOCOTRIENOLS AND RADIATION

Kulkarni, S., S. P. Ghosh, et al. “Gamma-tocotrienol protects hematopoietic stem and progenitor cells in mice after total-body irradiation.” Radiat Res 173(6): 738-47.

Ghosh, S. P., S. Kulkarni, et al. (2009). “Gamma-tocotrienol, a tocol antioxidant as a potent radioprotector.” Int J Radiat Biol 85(7): 598-606.

Satyamitra, M. M., S. Kulkarni, et al. “Hematopoietic Recovery and Amelioration of Radiation-Induced Lethality by the Vitamin E Isoform delta-Tocotrienol.” Radiat Res 175(6): 736-45.

Li, X. H., D. Fu, et al. “Delta-tocotrienol protects mouse and human hematopoietic progenitors from gamma-irradiation through extracellular signal-regulated kinase/mammalian target of rapamycin signaling.” Haematologica 95(12): 1996-2004.